Banany w ciescie nalesnikowym



Składniki:

4-5 bananów
125 g mąki pszennej
2 jajka
250 ml mleka
1 op. cukru wanilinowego
1 łyżka masła
2 łyżki cukru pudru
sól

Sposób przyrządzania:

Przygotuj ciasto: białka ubij na sztywno z odrobiną
soli. Roztrzep żółtka z mlekiem,
cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Powoli dodawaj
mąkę, ciągle mieszając. Ciasto
musi odpocząć ok. 10 min. Po tym czasie dodaj ubite
na sztywno białko i wszystko 
razem delikatnie wymieszaj. Banany obierz ze skóry,
pokrój w plastry. Każdy kawałek
owoca nabijaj na widelec i zanurzaj w cieście. Banany
smaż na maśle na średnio rozgrzanym
tłuszczu. Gotowe możesz posypać cukrem pudrem.

Smacznego !



Co sądzicie o takim podpisie ;) ?

Polecacie jakieś książki na jesienne wieczory?


Żródło: Facebook

2 komentarze:

Copyright © 2014 es-katherine , Blogger